fredag 15 april 2011

UTBYTET HDK/SCHILLERSKA

Hej!

Först och främst vill vi tacka er för i måndags. Det var härligt att höra era lektionsplaneringar och det känns jätteroligt att vi snart ska få se dem ”in action”!

För det andra vill vi be om ursäkt för att detta inlägget kommer så sent. På grund av sjukdom har vi fått flytta på en del möten och har därför inte fått all information från Schillerska förrän idag. Men nu vet vi att vi kommer att disponera över så gott som hela fjärde våningen på skolan och att både estet tvåorna och samhäll-estet tvåorna kommer till era workshops på förmiddagen. Det blir alltså närmare 150 elever som kommer till oss då!

Förmiddags lektionen är tre timmar lång och efter lunch blir det drop-in workshops i två timmar.


Glöm inte att tänka igenom på vilket sätt er lektion behöver förändras för att fungera mer flytande under eftermiddagen. För att underlätta för er själva kan det också vara skönt att bestämma vem av er som säger vad under lektionen. Några av er mer vana/ovan att stå framför en klass och då kan det kännas lättare att få fokusera på ett moment.


Mallen som finns nedan vill vi att ni kopierar över till ett doc. dokument i vilket ni skriver in er planering. Senast den 18:e skickar ni den till utbytet@gmail.com Det är viktigt att ni skriver i ALLT material ni kommer att behöva för att dagen ska flyta på så bra som möjligt. Det blir problem om vi plötsligt behöver springa runt i skolan för att leta efter femton saxar till exempel. Skriv därför upp material och reka med oss innan lektion så att allt är kirrat. Material som ni samlar i skulptursalen är det bra om ni märker med namn eller grupp.

Vad gäller datorer för att visa bildspel osv vill vi att ni i första hand tar med egna eller lånar någons. Projektorer ska vi försöka fixa, men det underlättar mycket om ni kan ta med egna datorer.


Vi har sett att det har kommit in fler orangea T-shirts, men till er som inte har lämnat någon ännu, gör det snarast!


www.skolverket.se/sb/d/4168/a/23357/func/amnesplan/subjectId/BIL/titleId/Bild hittar ni de nya kursplanerna för bildämnet.

www.skolverket.se/sb/d/726/a/13845 söker ni på ”bild” och får då upp de kursplaner som gäller nu. Vilken ni vill koppla till bestämmer ni själva.


Ni har gjort härliga lektioner och det känns så kul att få vara med er på den här resan.

Är det något mer ni funderar över eller vill kolla upp, så får ni mer än gärna maila oss på (som ni säkert vet vid det här laget) utbytet@gmail.com


Hoppas att ni får en härlig helg!!!

Emma & Malin


UTBYTET: SCHILLERSKA/ HDK: PLANERA OCH GENOMFÖRA EN LEKTION.

Studenternas namn:

Lektionens namn:

Material:

Dokumentation:

(All text här på mallsidan är i times new roman12 punkt, enkelt radavstånd, en A4 per grupp och lektion. Följ rubrikerna och gör som mallen så får vi lättare att sammanfoga alla era härliga lektionsidéer till samlingsdokumentet.)

VAD

Här beskriver ni vad lektionen lektionen innehåller, material mängd etc.


HUR

Här beskriver ni upplägget, alltså hur tänker ni arbeta med eleverna under lektionspasset.


VARFÖR

Här grundar ni era lektionstankar. Tänk er att ni ska kunna berätta för en förälder eller kollegor varför ni valt att ge elever kunskap och detta. Vad finns det exempelvis som stödjer er lektionstanke?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar